Tayland' da Cennetten Bir Köşe


Phuket, Tayland’ın tatil cenneti. Tüm dünyada en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından birisi. Yılın her zamanında misafirlerini ağırlayan ada hem serin, hem de sıcak sezonda yaz tatili arayanlar için muhteşem bir alternatif. Phuket sıcak insanları, renkli gece hayatı, leziz yöresel tatları, tapınakları, müzeleri, eşsiz plajları ve büyüleyici doğası ile ziyaretçilerine inanılmaz bir tatil deneyimi sunmaya devam ediyor.

Phuket başkent Bangkok'a 900 Km mesafede ve Tayland' ın en eski şehirlerinden. Yıllık ortalama 10-12 milyon turist ağırlayan Phuket' in ana geçim kaynağı tabi ki turizm. Balayı çiftlerinin gözde mekanı Phuket muhteşem plajlar ve kusursuz bir doğaya sahip.

Phuket' te tatil yapma niyetiniz varsa elbette bu ada hakkında merak ettiğiniz pek çok soru vardır. Bunları size biraz anlatmaya çalışalım. Phuket, Tayland’ın turizm adasıdır ve tüm Tayland' da olduğu gibi para birimi olarak Tayland bahtı kullanılıyor. Şehir merkezinde pek çok döviz bürosu bulunur ve döviz bozdurmak için çok zorlanmazsınız. Yanınızda dolar yada euro bulundurup istediğiniz zaman Tayland bahtına çevirebilirsiniz.

Bir içecek olursanız  ortalama 2-3 euro ödersiniz. Bu bilgiyi Phuket’te harcayacağınız parayı hesaplamak için referans alabilirsiniz. 

Phuket Uluslararası Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 1-1:30 saat uzaklıkta. Türk Hava Yolları’nın Phuket’ e direkt uçuşları bulunuyor. Bunun dışında İstanbul' dan Qatar Airways, Emirates, Mahan, Oman, Etihad gibi havayolu firmalarının aktarmalı uçuşları ile seyahat edebilirsiniz. 

Phuket birbirinden güzel plajlarındaki otelleri ile tam bir tatil cennetidir. Ucuz Phuket otelleri için erken rezervasyon yapmak gerekebilir. Bunun dışında Phuket turları size hem uçak bileti, hem otel, hem de transfer hizmeti sunar. Ucuz Phuket Turları için ise yine erken rezervasyon yapmak avantajlı Phuket fiyatı yakalamanıza olanak sağlar.

Phuket'i gezerken şehirde ulaşım çok kolaydır. Bol miktarda taksi bulunur, motor kiralamk da bir seçenektir veya yerel araçlar olan Tuk Tuk kullanarak her yere ulaşabilirsiniz. Phuket'te uzak mesafe yerlere gitmek için Phuket otelleri nin bazılarında shuttle servisler bulunur.

Phuket’te gezilecek yerler;

Adanın her yeri adeta cennet gibi. Yeşili, plajları, tapınakları ile size unutulmaz anlar vadediyor. 

Eğer yerel lezzetleri denemek istiyorsanız ilk durağınız Naka Market de denilen Phuket Town Weekend Night Market olmalı. Burada kurulan büyük pazar Phuket’ in en canlı noktalarından birisi. Küçük tezgahlarda kurulu sokak yemeklerinden hediyelik eşyalara Phuket Town Weekend Night Market, Phuket’teki yerel kültürü en iyi tecrübe edeceğiniz yer. Eğer sokaklarında kaybolacağınız bir yer arıyorsanız Phuket Old Town' a gidebilirsiniz. Yerel kültürü görmek için en iyi yerlerden biri de Ko Yao Noi. Turist kalabalığından uzakta pirinç tarlaları ve Hindistan cevizi bahçelerinde adanın yerel nüfusunun yaşamını merak ediyorsanız Ko Yao Noi’ye uğrayın. 

Phuket’ te bir diğer ilgi çekici nokta ise Phuket Elephant Sanctuary. Burada devasa büyüklükte ama bir o kadarda şirin filleri görebilirsiniz. Filleri elleriniz ile besleyebilir, onları sevebilir ve fotoğraf çekilebilirsiniz. 

Phuket'in dünyaca bilinen en meşhur noktalarından birisi olan Phang Nga körfezi bilinen adıyla James Bond Adası'dır. Burayı her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor. Siz de burada güzel fotoğraflar çekilmeyi ihmal etmeyin.

Phuket’te Uzak Doğu mimarisinin en iyi örneklerini gösteren tapınaklar ve müzeler yer alır. Şehrin simge yapılarından 45 metrelik Büyük Buda Heykeli ilk görülmesi gereken yerler arasında. Wat Chalong görkemli mimarisiyle mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir tapınak. Eğer tapınakları ziyaret etmek isterseniz Wat Phra Thong, Karon Tapınağı, Brahma Mabedi ve Jui Tui Shrine Tapınağı mutlaka listenize almalısınız. Müzeler arasında ise Thavorn Museum, Thai Hua Museum, Phuket Trickeye Museum ve Blue Elephant’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Phuket’in en iyi plajları; 

Phuket’in Phi Phi Adası’nda bulunan Maya Plajı'nın ününden bahsetmeye gerek yok. Eğer Phuket'e gittiyseniz Phi Phi' ye gitmeden dönmeyin. Phuket gerçek bir cennet. Altın gibi plajları, renkli gece hayatı, muhteşem doğası ile Uzak Doğu’nun en güzel şehirlerinden biri. 

Patong Plajı, Phuket’in merkezi ve en iyi plajlarından biri. Phuket’in lezzet ve eğlence açısından en gelişmiş yeri ve şehrin kalbi denilecek yer burası. Rawai Plajı, aynı zamanda bir balıkçı köyünde bulunuyor. Nispeten daha sakin olan bu plajda masmavi denizin tadına varırken Phuket fotoğraflarının ünlü balıkçı teknelerinin fotoğrafını da çekebilirsiniz. Yine sakin bir köyde denize girmek ve Hippi atmosferini hissetmek isterseniz Nai Harn Plajı tam size göre. Buradaki dükkanlardan el işi hediyelik eşyalar almayı unutmayın. 

Kata Plajı ve Karon Plajı Phuket’in en güzel plajlarından. Karon Plajı aynı zamanda Patong Plajı gibi oldukça ünlü ve iyi restoranları ile bilinen bir yer. Kamala Plajı muhteşem ormanları izleyerek yüzebileceğiniz harika bir atmosfere sahip bir plaj. Eğer biraz daha popüler bir plajda yüzmek isterseniz, The Beach filminin çekildiği Phi Phi Adası’ndaki Maya Beach’i listenize alın. Son olarak altın rengi kumları ve masmavi deniziyle geniş kumsallara sahip olan Khao Lak Plajı’nı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.